tiistai 11. helmikuuta 2014

Sellun keitto

 

 
Aluksi täytimme hakesuppilon täyteen hakkeella. Sen jälkeen kaadoimme keittimeen 2,7 litraa valkolipeää ja vettä sen verran että keitin tuli täyteen. Tämän jälkeen suljimme keittimen kannen.
   Aloimme kierrättämään keittonestettä ja nostimme sen lämpötilan 70°C:een täydellä teholla, jonka jälkeen nostimme lämpötilaa 60°C tunnissa. Keittolämpötila oli 170°C. Lopetimme keiton 2h 45min keittolämpötilan saavuttamisen jälkeen, jolloin lopetimme keittonesteen kierrättämisen.
Trendi keittonesteen lämpötilasta.
 
  Keittimen paineenalennus tapahtui kaasausventtiilin  avulla jota avasimme hiljalleen kunnes painetta ei enää ollut. Otimme mustalipeän ulos kun paine oli 0,5 bar. Kierrätimme pesuvettä keittimessä sen aikaa että keittimen lämpötila laski tarpeeksi. Laskimme pesuveden pois jonka jälkeen avasimme kannen.
 

  Otimme hakesuppilon pois keittimestä ja kaadoimme hakkeen eri astiaan johon laskimme vettä ja puristelimme sitä, kunnes hake muuttui massaksi.
 



 

 
 

 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti