torstai 8. marraskuuta 2012

Malmikiven murskaus, seulonta ja jauhatus ja malmin rautapitoisuuden määritys.

 Murskaus on karkean louhitun malmin tai muun karkean aineksen hienontamista yhdessä tai useammassa peräkkäisessä käsittelyvaiheessa puristusta tai iskua käyttäen tuotteeksi, joka sopii raekooltaan tavanomaisiin jauhatuslaitteisiin syötettäviksi.
Murskauslaitteet voidaan jakaa neljään tyyppiin:
- leukamurskain (materiaali murskataan mekaanisten leukojen välissä)
- kartiomurskain (materiaali murskautuu liikkuvan ja kiinteän kartion välissä)
- valssimurskain (materiaali murskautuu kahden valssin välissä)
- iskumurskain (materiaali murskautuu iskeytyessään itseään tai laitteen kovia pintoja vasten).
    Jauhatus on materiaalin hienonnustekniikkaan kuuluva käsittelyvaihe, jossa murskattu aines hienonnetaan jauhamalla. Jauhatus suoritetaan harvoja poikkeuksia lukuun ottamatta rumpumaisissa myllyissä irtainten jauhinkappaleiden avulla. Rummun pyöriessä halutulla nopeudella nämä saatetaan jauhatukseen sopivaan liiketilaan. Jauhautuminen perustuu tällöin iskuihin, puristukseen ja hiertoon. Jauhatusmyllyn kriittiseksi kierrosluvuksi sanotaan sitä pyörinnän minuuttinopeutta, jolla jauhinkappaleet juuri ja juuri pysyvät myllyn kehällä irtautumatta sieltä myllyn pyöriessä tasaisella nopeudella.
    Hienonnustekniikassa seulonnan tehtävä on säännöstellä murskattavan tai murskatun tuotteen karkeutta. Murskauksen ohella seulontaa käytetään erottaessa karkeusasteeltaan erilaisia tuotteita murskeista, jauheista tai esimerkiksi puuhakkeesta.
  
Aluksi laitoin malmikiven pienempiin osiin.
Murskasin kiven leukamurskaimella.

Seuloin murskatun malmikiven.

Jauhoin murskeita eri ajan jonka jälkeen seuloin jauheen.

Liuotin rautanäytteen kuningasveteen hiekkahauteella.

Kiehutin rautanäyteliuoksia kellonlasilla peitettynä vetyperoksidin ylijäämän hajottamiseksi




Rautanäytteen suodatusta.


Hehkutin upokasta jolloin suodatipaperi paloi pois.

Hehkutin tyhjiä upokkaita niin kauan että vakiopaino oli saavutettu.
Raportti työstä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti